SZARVAS VÖRÖSÁFONYÁS MÁRTÁSSAL

SZARVAS VÖRÖSÁFONYÁS MÁRTÁSSAL

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A répát összevágjuk, és 12 perc alatt puhára főzzük, miközben a sütőt előmelegítjük.

A petrezselymet felaprózzuk, az áfonyazselét összekeverjük a borral és az olaj felével. A maradék olajjal bekenjük a hússzeleteket. A szegfűborsot és a borókabogyót apróra törjük, s felét a húsra szórjuk.

A hússzeleteket 7-8 percig grillezzük, vagy kevés olajon sütjük. 5 perc után megsózzuk, majd megfordítjuk és a másik oldalt is befűszerezzük.

A zöldségeket – amikről leöntjük a vizet – vajjal szétnyomkodjuk, borsozzuk. E pürét petrezselyemmel díszítjük, és a szarvasszeletekkel tálaljuk.

Burgonyapogácsát adunk hozzá.

Minden hozzászólás

Hozzászólok