SZARVAS VÖRÖSÁFONYÁS MÁRTÁSSAL
- 50dkgsárgarépa
- 50dkgfehérrépa
- só
- bors
- kevéspetrezselyem
- 4szeletszarvashús
- 3ekvörösáfonyazselé
- 1ekvörösbor
- 1ekolívaolaj
- 1kanálszegfűbors
- 10szemborókabogyó
- 5dkgvaj
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A répát összevágjuk, és 12 perc alatt puhára főzzük, miközben a sütőt előmelegítjük.
A petrezselymet felaprózzuk, az áfonyazselét összekeverjük a borral és az olaj felével. A maradék olajjal bekenjük a hússzeleteket. A szegfűborsot és a borókabogyót apróra törjük, s felét a húsra szórjuk.
A hússzeleteket 7-8 percig grillezzük, vagy kevés olajon sütjük. 5 perc után megsózzuk, majd megfordítjuk és a másik oldalt is befűszerezzük.
A zöldségeket – amikről leöntjük a vizet – vajjal szétnyomkodjuk, borsozzuk. E pürét petrezselyemmel díszítjük, és a szarvasszeletekkel tálaljuk.
Burgonyapogácsát adunk hozzá.
Minden hozzászólás