MARHAHÚSLEVES CÉRNAMETÉLTTEL

MARHAHÚSLEVES CÉRNAMETÉLTTEL

HOZZÁVALÓK

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom. A zöldségeket megpucolom, a répát és a fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, a karalábét, a krumplit, a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot negyedelem.

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Közben megfőzöm a tésztát.

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, darabka húst.

A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később - vacsorára - fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá.

Minden hozzászólás

Hozzászólok