MARHAHÚSLEVES CÉRNAMETÉLTTEL
HOZZÁVALÓK
-
- 30dkgmarhalábszár
- 1dbvelőscsont
- 1fejhagyma
- 2gerezdfokhagyma
- chilipaprika
- 3dbsárgarépa
- 1dbfehérrépa
- 1dbzeller
- 1dbkaralábé
- 3levélkelkáposzta
- 2dbkrumpli
- 1dbpaprika
- 1dbparadicsom
- 0.5csokpetrezselyem
- 0.5csokzellerlevél
- egészbors
- só
- őrölt feketebors
- csípőspirospaprika
- cérnametélt
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: A húst és a csontot megmosom, a húst nagyobb darabokra. vágom. A zöldségeket megpucolom, a répát és a fehérrépát csíkokra vágom, a zellert, a karalábét, a krumplit, a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot negyedelem.
A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, felforralom, a habját leszedem, s lassú tűzön tovább főzöm. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.
Közben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, teszek bele tésztát, darabka húst.
A húst a végén tormával fogyasztom, a velős csontból kinyert velőt pedig később - vacsorára - fokhagymás pirítóssal, fehérborral teszem magamévá.
Minden hozzászólás