Wellington bélszín

Wellington bélszín

  • A gombás töltelékhez:
  • 1 fej hagyma
  • 3 dkg vaj
  • 40 dkg gomba
  • 2 ek vörösbor
  • 2 ek liszt
  • A húshoz:
  • 80 dkg marhabélszín
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg libamájpástétom
  • 30 dkg leveles tészta
  • 1 db tojás

ELKÉSZÍTÉS

1.

A töltelékhez üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát a felforrósított vajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát és a bort. 20 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel, és lepirítjuk.

2.

A húst gondosan megtisztítjuk és megmossuk, majd szárazra töröljük. Minden oldalát aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a pástétommal és a párolt gombával.

3.

A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, majd átkenegetjük a széleit a felvert tojás egy részével. A húst a tésztára helyezzük, majd gondosan becsomagoljuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Megszurkáljuk a tetejét villával, majd átkenjük az egészet a megmaradt felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A hőt 160 fokra mérsékeljük, és további 30 percig sütjük.

Minden hozzászólás

Hozzászólok