Wellington bélszín
- A gombás töltelékhez:
- 1 fej hagyma
- 3 dkg vaj
- 40 dkg gomba
- 2 ek vörösbor
- 2 ek liszt
- A húshoz:
- 80 dkg marhabélszín
- 2 ek olaj
- 20 dkg libamájpástétom
- 30 dkg leveles tészta
- 1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS
A töltelékhez üvegesre sütjük a finomra vágott hagymát a felforrósított vajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított gombát és a bort. 20 percig pároljuk, majd meghintjük a liszttel, és lepirítjuk.
A húst gondosan megtisztítjuk és megmossuk, majd szárazra töröljük. Minden oldalát aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a pástétommal és a párolt gombával.
A leveles tésztát téglalap alakúra kinyújtjuk, majd átkenegetjük a széleit a felvert tojás egy részével. A húst a tésztára helyezzük, majd gondosan becsomagoljuk vele. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy az illesztés alulra kerüljön. Megszurkáljuk a tetejét villával, majd átkenjük az egészet a megmaradt felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A hőt 160 fokra mérsékeljük, és további 30 percig sütjük.
Minden hozzászólás